Ny design

2010-10-31 14:01:56

Hej där, nu har jag pillat lite på Lars design.

/Jeanette

Lite grejer

2010-10-27 20:06:10

som kan vara kul för vissa att veta om inför... julen!
Det finns en del saker som man behöver som man känner att man inte riktigt kan lägga pengar på nu.
En digitalkamera (sony, canon..)
Jag har nog aldrig haft en egen digitalkamera och nu känner jag att det skulle vara väldigt händigt med en. Det har ju gått ner fruktansvärt mycket i pris!
Någon fin växt eller blomma
Ja, jag råkar gilla växter
Julgodis (polkagrisar, torgfia, choklad o.s.v.)
Mer än välkommet!
Ett litet bomstativ (eller stort)
Behövs mer än vad man tror
Ett keyboardstativ
Jag har fått upp intresset lite för keyboard. Men jag sitter lite knepigt vid det nu...
Musik
SRV, Jimi Hendrix (har electric ladyland), Rory Gallagher, Guthrie Govan, Chick Corea, Ac/Dc, Hurriganes, Queens Of The Stoneage, Joe Bonamassa, ZZ Top, Chuck Berry, Elvis...
Eller varför inte bara sällskap? Bara att ha folk runt omkring sig.



Oj, är dålig på att uppdatera..

2010-10-26 20:14:03

Det är konstigt om dagarna. Dagarna ser så lika ut, jag håller inte ens koll på vilken dag det är.. Å andra sidan så går dagarna så fort! Swish så är dagen slut. Och det, ser jag inga nackdelar med, kan ja ju säga.


En del dagar är så tungstyrda att man undrar hur allt ska sluta. Bara packa ihop och dra, till vad? Man står liksom på egna ben nu, fast det är inte alltid lätt. Jag har alltid varit lite av en snyltare.


När jag "bodde" hos Linkan (Linus Eberhardson) var jag där ständigt. Absolut hela tiden. På loven packade jag en stor ryggsäck med allt i, och sen såklart gitarren. Det viktigaste. Vi hade så jävla kul ibland. För det mesta. Men att klämma i sig 3 liter coca cola och ett kilo godis var (för att inte tala om hur mycket vi rensade kylskåpet) var inga som helst problem. Gärna två chipspåsar var också. Ett tag trodde morsan att jag var bög. "Det är helt ok, vi älskar dig lika mycket ändå" Jag var där så ofta.


Sen bodde jag praktiskt taget hos Jeanette från dag ett, tills vi flyttade hit. Jag längtar verkligen tillbaka till Hallstahammar, och allt som finns där. Så därför känns det bra att dagarna går så fort som de gör, för då är man snart hemma igen.


Sluut

2010-10-19 22:05:34

Det har varit en heldag idag.
09.00 - 12.00 = Praktisk inspelningsteknik
13.45 - 16.00 = Ensemble
16.00 - 20.15 = Praktisk inspelningsteknik

Är dock ledig imorgon! Eller ja "ledig",  man har väl ett å annat att göra ändå.
På praktisk inspelning går vi igenom hur en analog/digital studio fungerar. Vi använder ett analogt mixerbord, patchbay, och externa burkar (effekter). MEN, det är kopplat till ett interface som därefter matas in i en kraftfull dator. På så vis får man ett mer analogt sound, vilket inte är fel. Jag ska nog ta lite bilder och slänga upp.
Vikten av att ha med sig mackor på långa pass har blivit påmind idag. (men jag kom ihåg att ta med dock)
Nästa vecka ska vi i grupper om 2st, spela in en ensemble i "studio2" som den kallas. Då ska vi kunna allt. DET ÄR INTE LÄTT. Det är inte bara att koppla lite sladdar och vrida på lite rattar, nej. Men det är kul!
Nu är jag hungrig.

ejkon & begg

2010-10-16 18:37:45

Det är nästan barnsligt vad jag är sugen på att spela gitarr hela tiden nu. Anledningen är för att jag har mixtrat med något eller blivit inspirerad. I detta fall är jag både och. Jag har nytt ljud i stratan, samt att jag har börjat experimentera med Jazz III plektrum igen.

Det är nästan lite tråkigt, att jag måste "förnya" mig hela tiden. Jag tröttnar sååå fort på ljudet eller hur det känns osv. Men sån är jag! Behöver nytändning hela tiden.

Hursom, nu blir det bacon och ägg, sen... film? :)

Woo

2010-10-15 22:56:38

New look.

Jeanette har jobbat :)

Aj

2010-10-15 19:04:17

Måste dra ner på kaffedoserna, det har blivit fööör mycket nu.

Nörderi:

Nu blir det hårdträning med guran. Jag känner att jah har blivit lite slapp. När jag var inne på metal var det bara köra skalor det snabbaste man kunde. Senaste ett-två åren har jag spelat rock n roll. Jag har lärt mig värdet av att spela med känsla, finns den inte kan man lika gärna lägga av.
Men på senare tid har jag börjat lyssna på annat också. En del "jazzchops" dvs spela snabbt och osammanhängande. Ibland kan det vara kul också, men jag letar efter någon som kan skildra de två: känsla&teknik.

Det var faktiskt ett tag sen jag "hittade" den här snubben, men han ju fan helt sjuk. Det är ganska nära det jag är inne på. GUTHRIE GOVAN. -även en av de mest ödmjuka gitarrister jag sett.

(ingenting -INGENTING- kan slå originalen dock. Hendrix, Angus Young, Srv, Hans Elofson(heh), eller rory gallagher.)



Sååång

2010-10-14 23:37:23

Ja, precis.Mycket sång - stämsång.

Det är nytt för mig, att spela i sång. Men det blev rätt bra.

Jag har låten "sov du lilla videung" och till den ska man spela i tre st stämmor. Jag har gjort det, och även spelat in varje stämm tre gånger. Det betyder att man måste ha 9st totalt syncade sångspår. En utmaning - men det gick!

Köpte ett sexpack tingsryd (2,8) och två marabou kakor på 230g styck. I helgen blir det gott alltså.


Dags att sova.

24/7

2010-10-13 15:11:26

Jag har aldrig skådat någon som pluggat så hårt som du.
Du vaknar tidigt av klockan, och till frukost läser du studentliteratur - för det är den enda tiden på dagen som du ens hinner läsa.

Efter det är du plankad framför datorn. Du lyssnar på föreläsningar, skriver ned eller gör något annat - konstant fram till lunch. Efter en timmes lunch är det bara att sätta sig igen och göra uppgifter. När klockan närmar sig 18.00 är det dags att gå ut. Du vill gå ut, men känner att du egentligen inte har tid. Vi kommer hem och äter, sedan sitter du vid datorn och krånglar med alla uppgifter igen.

När klockan närmar sig midnatt får jag tjata på dig att komma och lägga dig.


Det är jobbigt att se vad som händer med dig, du (och jag) fick tillräckligt av det förr. När allt var som det var.

Visst, man kan säga att "man måste göra tråkiga saker också", men vafan det här är ljusår ifrån tråkigt. Det är snarare nedbrytande.

Jag tror inte, utan jag är säker på att du skulle klara det här i 2 år - men till vilket pris?
Det är självklart en erfarenhet och bättre chanser till jobb, men om du redan känner av magkatarr igen, hur blir det då sen?


Jag ber dig att tänka på dig sjäv nu. Det finns 1:or som bara ligger 3tusen, vi skulle klara oss på det. Med ett extrajobb är det till och med bombsäkert. Jag säger inte åt dig att hoppa av, men jag vill att du tänker på vad du vill.

Och tänk för fan inte på vad andra tycker!


(och ja, jag har sagt det här till henne...)

Sov du lilla videung

2010-10-12 22:01:34

Wow, första dagen med blogg. Känns helt annorlunda...not! Haha, bara skojade.

Jag ska nog ta och fixa så att jag kan kägga upp ljud och videoklipp, så ni får se vad jag gör i plugget. Det kan vara lite kul.

Nästa uppgift är att arrangera "sov du lilla videung". Vi har fått ett sångspår. Till den ska vi spela in all musik samt lägga trestämmig sång. Det ska bli rätt kul, tror jag.

NÖRDERI:

Det gick bra att lira idag också... micken låter skitbra.

Jag har sådana konstigheter för mig: Jag har olika perioder när jag gillar olika gitarrer, sammtidigt har jag perioder när jag gillar olika gitarrister. Check? Så när jag är inne på tex Gibson, då känns det som att jag bara kan tycka om gitarrister som lirar med gibson, eller har en  gura med humbucker, som ac/dc eller nått.

Sen har jag fenderperioder när jag gillar Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Rory Gallagher osv. Då lirar jag bara strata! Det är fånigt, jag vet. Jag har dock spelat på stratan i över ett år nu. Nästan konstant.

Hursom, nu har jag en minihumbucker i stalläge, och två singlecoils. Det är faktist en sorts lättnad för att nu kan jag tycka om både ac/dc och SRV sammtidigt! Haha. Jag får liksom båda ljuden ur guran. Sjävlklart får jag inte ett asfett humbuckerljud ur en liten minihumbucker, men det är heller inte det jag vill ha. Välartikulerat, tack. Ingen grötighet när man lirar ackord.

Det är naaaaajs.

Ser nu att texten behöver bli ljusare

2010-10-12 11:25:40





...Ja, det behöver den. Ska säga till Jeanette.

Jahapp

2010-10-12 11:23:54

Jag tror att det här är det första inlägget jag skriver, någonsin faktiskt. På en blogg iaf..

Jag är värdelös på att kolla facebook, så hur ska det här gå? Ja vi får se.

Jag kommer nog skriva en del grejer som är ointressenta för en del (gitarrskit) men det är nog bra att jag ventilerar det också, så inte jeanette får en salva om varför inte nått funkar eller någon ny dum ide´som jag fått.


Senast för 20min sen rev jag i hemmabyggda stratan. Jag har bytt stallmick till en dimarzio chopper, som jag har haft liggandes. Jag behöver årova nya saker HELA tiden, vilket ibland är jobbigt.

Jo, men för 20min sen: jag skulle koppla micken så att den splittade när den är tillsammans med mittenmicken, för ett mera "kvackigt" ljud (strataljud), men det blev skit och slutade med att 5 vägsswitchen inte fick plats i  "pickupcavity'n".

Så jag kopplade tillbaka som det var innan. Den fick fortarande inte plats. Jag får plötsligt halsbränna.

Jag tar fram stämjärnet och gröper ur. Nu funkar det. yes.........



Idag är det "uppvisning" i skolan, dvs vi ska spela 3 st låtar med tema rock. Går säkert bra.

Heeeeej! :)

Lars Elofsson.

20 år, från Hallsta.

Har nu klippt mig och skaffat ett riktigt jobb.

RSS 2.0